Snart salong igen

20140402-211715.jpg

Nu är det klart! Juryn har valt ut en vinnare som får göra affischen till sommarens evenemang ”Slaget om Visby”. Alla de tävlande förslagen visas för allmänheten under påsken på vårsalongen i Lärbro.

Vinnaren har hämtat en del inspiration från Carl Gustaf Hellqvist stora portalverk ”Valdemar Atterdag brandskattar Visby”. Och en annan del från gamla ruiner och den alkoholrelaterade sommarkalabaliken i Visby varje år.

– Det är en kul grej och bra för turistnäringen att vi firar staden på ett lekfullt sätt och det innebär ju inget bakslag för folksjälen! säger en av jurymedlemmarna som också är VD i Bagge AB

Det är meningen att affischerna även ska fungera för engelsktalande turister. På latin ska Slaget om Visby heta Ferrum Ultima Visby efter internationellt maner. Evenemanget sponsras till största delen av lokaltidningen The Visby Star.

– Affischcollaget består av både nya och gamla bilder, sand, lite tång och några vinkorkar. Snabbt Photoshoppat. Typsnittet heter Alte Schwabacher och kan laddas ner som freeware på Fontspace och pappret är till hundra procent av bomull, berättar en överraskad vinnare av tävlingen. Blogg100.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s